Gezondheidszorg

Mijn loopbaan ben ik begonnen bij patiëntenorganisatie Vereniging Spierziekten Nederland, waarin chronisch zieken en hun familie centraal staan. Daar heb ik kennis opgedaan over veerkracht en uithoudingsvermogen. Over leven met beperkingen en het belang van goed contact met huisarts of specialist. Over de noodzaak van maatwerk en aandacht in de zorg. 

Deze ervaringen van patiënten heb ik meegenomen in mijn werk als gedragsdocent aan de beroepsopleiding voor huisartsen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar heb ik me verdiept in de communicatie met patiënten met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en via het Nederlands Huisartsen Genootschap nascholing aan huisartsen hierover verzorgd.

Ervaring in de kliniek heb ik opgedaan in mijn werk als hoofd van de psychosociale zorg in het Erasmus MC Rotterdam. Naast management van een afdeling heb ik onderwijs gegeven aan geneeskunde studenten, verpleegkundigen en medisch specialisten.

Momenteel werk ik parttime in het Erasmus MC voor de afdelingen Interne Geneeskunde (SOLK onderzoek & onderwijs) en Huisartsgeneeskunde (gedragswetenschappelijk docent Huisartsopleiding).